0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Piotr Malecki/Piotr Malecki
Foto: Piotr Malecki/Piotr Malecki

I tre døgn har den syriske familie, der består af far, mor og deres to drenge på 3 og 6 år levet af regnvand, fortæller de. De har befundet sig i skoven på grænsen mellem Polen og Hviderusland og fire gange forsøgt at komme ind i Polen for at søge asyl. Da de når ud af skoven og pågribes af grænsevagter, bliver familien skilt ad: Moderen og drengene køres på hospitalet, og faderen køres til grænsevagternes kontor.

»Det er umuligt at forklare, hvor grusomt det er at høre barnegråd fra skoven hele natten«

I den forbudte zone på grænsen mellem Hviderusland og Polen konfronteres de lokale indbyggere dagligt med migranter og flygtninge, som er fanget i skovene. Og der er vidt forskellige holdninger til, hvorvidt de fremmede skal hjælpes eller ej.

FOR ABONNENTER

Vi er her, fordi en lokal hjælpegruppe har givet os et tip om, at der er en syrisk familie, der har bevæget sig ud af sikkerhedszonen – den såkaldt forbudte zone – hvor end ikke hjælpeorganisationer må komme ind på grund af den nødretstilstand, som den polske regering har indført.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere

For abonnenter

Annonce