0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Foto: Ritzau Scanpix / Astronomisk Selskab. Illustration: Sandra Bertelsen

»Det er et vildt fund«: En flyttekasse i Hvidovre gemte på 100 år gamle, håndskrevne breve fra verdens klogeste mand

En knap 100 år gammel brevveksling med geniet Albert Einstein er dukket op i Hvidovre. Det sensationelle fund, som blev gjort under et bestyrelsesmøde i Astronomisk Selskab, kaster nyt lys over, hvorfor Einstein på toppen af sin karriere valgte at besøge København i fire junidage i 1920, og hvad der skete.

FOR ABONNENTER

Det er underligt at stå foran en bankboks tirsdag formiddag i Odense i selskab med Einstein-eksperten Helge Kragh og formanden for Astronomisk Selskab, Majken B.E. Christensen. Men der er en helt særlig grund til dette stævnemøde.

Lad os først skrue tiden lidt tilbage til et andet sted i Danmark. I december måned holdt Astronomisk Selskab, som er en forening for amatørastronomer, bestyrelsesmøde i et parcelhus i Hvidovre. Selskabet havde en plan om at ville begynde at rydde op og samle de ting, som var værd at gemme på, som gemte sig i kældre, lofter og garager hos foreningens medlemmer og samle det et sted i København.

Få flere sider for kun 1 kr.

Hos Politiken giver vi plads til flere perspektiver, så du kan blive klogere på, hvad andre mener.

Prøv 30 dage for 1 kr.

Læs mere