0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Jens Hartmann Schmidt
Foto: Jens Hartmann Schmidt

Midt i arbejdet med at lave en vaccine mod den aktuelle coronavirus holder den tyrkiske postdoc Sayit Erdogan en tiltrængt frokostpause og nyder udsigten til Københavns tage og tårne fra 11. etage i Mærsk Tårnet ved Københavns Universitet.

Dansk forskerhold arbejder i døgndrift: De vil stoppe næste bølge af coronaepidemien med en 'gør det selv'-virus

Et dansk forskerhold har netop fået 13 millioner fra Carlsbergfondet og 20 millioner kroner fra EU til i lyntempo at udvikle en vaccine mod den potentielt dødelige coronavirus. De kunne være startet for mere end ti år siden. For der kom advarsler om, at coronavirusser kunne blive til fare for hele menneskeheden. Politiken lagde vejen forbi det mennesketomme forskertårn i midten af København for at følge arbejdet på 11. sal, hvor der i denne tid også kan være lys midt om natten.

FOR ABONNENTER

Det første, man møder i bygningen, der plejer at tage imod med åbne døre, er et midlertidigt stålhegn – også kendt som et svinehegn – der fører hen til portvagten i et glasbur.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden