0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Jagten på det forsvundne plastik

Det synlige plastikaffald, som flyder rundt i de danske farvande, er kun toppen af isbjerget. Hvad sker der, når det bliver nedbrudt til nærmest usynligt mikroplastik, forsvinder i dybet og bliver en naturlig del af fødekæden? Er det noget, vi skal bekymre os om? De spørgsmål jagtede Danmarks hidtil største plastikekspedition svar på, da den i otte efterårsdage sejlede de danske farvande tynde, og Politiken var inviteret med.

FOR ABONNENTER

»Når man læser aviser og populærvidenskabelige magasiner, kan man godt få det indtryk, at der findes store øer af plastik, som flyder rundt med de store havstrømme. Prøv at kigge ud over rælingen. Kan I se nogen plastikøer? Nej, vel! Man skal nærmere forestille sig plastikforureningen som en meget tynd suppe af bittesmå plastikstykker, som stammer fra store stykker plastik, som er blevet flået i stykker af vand, vind, vejr og sollys«, siger Torkel Gissel Nielsen og fortsætter:

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Artiklen er låst – Sådan kommer du videre:
Du er her
Vil du have adgang?
NEJ
JA