Tegning: Roald Als (arkiv)

Tegning: Roald Als (arkiv)

Debatindlæg

Tidligere ansatte hos Aalbæk: Shitstorm mod Ålen flytter fokus fra, hvad det handler om

Det ensidige fokus på Ålen får den meget uheldige effekt, at den udvander den vigtige #MeToo-kampagne.

Debatindlæg
FOR ABONNENTER

Det svulmer op i medierne med udtalelser fra filmfolk og tidligere ansatte i Zentropa om Peter Aalbæk i disse dage. Der bliver peget fingre ad hans småsjofle tilnærmelser til julefrokosterne og ’afstraffelserne’ af småtterne i Zentropas kantine.

Og ja, disse handlinger finder sted og passer ikke ind i de fleste menneskers etiske kompas. Det, vi glemmer, er bare, at den ensporede shitstorm mod Ålen får den meget uheldige effekt, at den udvander den vigtige #MeToo-kampagne. En kampagne, der har givet kvinder verden over modet og stemmen til at stå frem og fortælle om de overgreb, krænkelser og ydmygelser, de har oplevet.

Og der er én stor forskel, som ikke bliver fremhævet: Ålen gør det for at provokere og har aldrig lagt skjul på det. Han gør det for at rykke ved samfundets normaliserende forestillinger. Og han gør det for øjnene af alle. For det er ikke for at krænke nogen. Det er for at være rebel.

Der er intet nyt under solen: Historier om grænseoverskridende adfærd, smæk til småtterne og nøgenbadninger er der blevet skrevet om mange gange før. Derfor virker det uansvarligt, at alle – fra Zentropas ledelse til indflydelsesrige instruktører og filmskabere – har travlt med at vaske hænder. Hvis den her undsigelse var reel, har de pågældende haft adskillige chancer for at sige fra tidligere.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce