Tegning. Roald Als (arkiv)

Tegning. Roald Als (arkiv)

Debatindlæg

Sociolog: Politikernes købmandslogik kan ikke bruges til at afvise kvoteflygtninge

Succesfuld integration handler om måden, hvorpå den finder sted. Ikke om antallet af mennesker.

Debatindlæg
FOR ABONNENTER

I tirsdags førstebehandlede Folketinget regeringens forslag om et stop for kvoteflygtninge. Et forslag, der støttes af Socialdemokratiet og, hvis det bliver gennemført, reelt åbner døren for en permanent lukning af FN’s genbosætningsprogram i Danmark.

Argumentet for forslaget fra udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) lyder, at vi ikke har plads. At antallet af nytilkomne flygtninge de senere år har stillet det danske samfund over for en række udfordringer i forhold til bl.a. integration, og i en sådan situation er det vanskeligt også at tage imod kvoteflygtninge, som det videre lyder i bemærkningerne til lovforslaget.

Regeringen benytter antallet af flygtninge som afgørende for evnen til at integrere og dermed som argument for ikke at tage imod flere. En købmandslogik, der umiddelbart lyder fornuftig; lageret er fyldt, så vi kan ikke tage flere varer.

Men har det danske samfund virkelig nået sin maksimumskapacitet?

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce