Bøder. Politiken tilbyder at betale bøden på de 100 euro for hver af de berørte hjemløse, hvis de møder op på redaktionen med bødeforlægget i hånden.
Foto: PETER HOVE OLESEN (arkiv)

Bøder. Politiken tilbyder at betale bøden på de 100 euro for hver af de berørte hjemløse, hvis de møder op på redaktionen med bødeforlægget i hånden.

Leder

Politiets behandling af flaskesamlere er grotesk

Vi skal som samfund kendes på hvordan vi behandler de svageste blandt os.

Leder
FOR ABONNENTER

Der er noget galt i Danmark, hvis ...

- en gruppe hjemløse flaskesamlere, hvis eneste forbrydelse er at søge ly for et skybrud en søndag under et halvtag i en offentligt tilgængelig skolegård på Nørrebro i København, bliver mødt af tre politibiler, et salatfad og anholdes;

- en af de hjemløse fortæller, at en betjent i detentionen siger til ham, at han »jo ikke er på hotel«, da han beder om at låne toilettet;

- ingen af de anholdte føler sig oplyst om deres rettigheder eller årsagen til, at de er blevet anholdt;

bl

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

 • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

  Live: Støjberg i samråd om ulovlig instruks

  Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg forklarer sig nu på det andet samråd i sagen om ulovlig tvangsadskillelse af alle mindreårige fra deres samlevere på danske asylcentre i februar 2016.

  Se om Inger Støjberg holder fast i, at der er blevet administreret korrekt eller om hun igen ændrer forklaring og kommer med nye indrømmelser i sagen, som du kan blive klogere på i denne guide.

  Hvad bliver årets sommerhit?

  Justin Bieber koncert i Aarhus juni 2017
  Politikens Poptillæg:

  Hvilken sang kommer vi alle sammen til at få på hjernen denne sommer? Og hvilken sang kommer til at dominere højtaleranlæggene på Roskilde Festival og de trådløse højtalere på sommerhusterrassen? Politikens Poptillæg mindes de solbeskinnede klassikere og irriterende ørehængere og kommer med et bud på, hvordan denne sommer kommer til at lyde.

Annonce