Annonce
Annonce
Danmark

Alle mistænkte i børnekrænkersagen siger ja til politiets dna-prøver

Politiet fortsætter med at tage dna-prøver på personer både på og uden for Fyn.

Politiet mistænker

  • En ældre, rød personbil.
  • En voksen mand, der er almindelig af højde og almindelig til kraftig af bygning og dansktalende.

Ved det første overgreb havde han en sort jakke på, muligvis en arbejdsjakke, lyseblå cowboybukser med bælte, sort hue og en mørk halsedisse, som han havde trukket op for underansigtet.

Ved det andet overgreb beskrives han som måske midaldrende, iført en sort trøje og en sort hue. Desuden lugtede han af tobak.

Fyns Politi kan kontaktes på 6614 1448, hvis du har oplysninger, der kan afsløre sexforbryderen.

Overgrebene

Fredag den 26. oktober bliver en 11-årig pige udsat for seksuelle overgreb i et skovområde ved Vester Skerninge på Sydfyn.

Gerningsmanden, der kører i en ældre bordeaux bil, samler pigen op, da hun bliver sat af skolebussen på Brunsvej i Vester Skerninge om eftermiddagen klokken 14.20.

Pigen forsøger at stikke af fra manden, da han henvender sig til hende, men han indhenter hende og sætter hende ind i bilen, og kører hende herefter ned af en skovvej eller markvej, hvor han forgriber sig på hende.

Onsdag den 14. november modtager politiet endnu en anmeldelse om et overgreb mod en 10-årig pige fra Refsvindinge. Pigen var klokken 15.10 på vej hjem fra sin skolefritidsordning mod sin bopæl på Longvej, da en ældre rød bil kører op på siden af hende.

En mand stiger ud af bilen og hiver hende ind på bagsædet. Derefter kører han lidt rundt i området, inden han stopper bilen og forgriber sig på pigen.

Pigens øjne var dækket under overgrebet, og hun kunne derfor ikke give et detaljeret signalement af manden. Hun beskriver ham dog som lidt ældre. Han var iført en sort trøje og en sort hue, og lugtede desuden af tobak.

Politiet er ikke i tvivl om, at det er samme gerningsmand.

Ingen af de personer, som har været under mistanke i børnekrænkersagen på Fyn, har indtil videre sagt nej til at få foretaget en dna-prøve.

Det fortæller vicepolitiinspektør i Fyns Politi, Henrik Justesen.

I alt har politiet foretaget såkaldte mundskrab på omkring 50 personer, men der har indtil videre ikke været nogen match med det dna, som politiet har sikret fra de to krænkede piger.

LÆS OGSÅPolitiet holder kortene tæt til kroppen i jagt på sexkrænker

»Vi har lige nu fået svar fra 11 af dem, og resten er ved at blive undersøgt«, siger Henrik Justesen, vicepolitiinspektør i Fyns Politi.

Også misænkte uden for Fyn
Politiet fortsætter med at tage dna-prøver blandt andet på baggrund af de henvendelser fra borgerne, som stadig dagligt tikker ind i indboksen.

Indtil videre er der kommet omkring 1.000 henvendelser i sagen.

»Mange af henvendelserne handler om bilen, men der er også nogle, der kaster mistanker på personer. Både på Fyn og uden for Fyn«, siger Henrik Justesen og tilføjer, at alle bliver undersøgt.

»Hvis vedkommende bor uden for Fyn, beder vi politiet i den kreds, hvor pågældende bor om at køre ud og spørge om pågældende vil medvirke til et mundskrab«, siger han.

Leder stadig efter rød bil
Hvis en skulle finde på at sige nej til et mundskrab, kan politiet anmode retten om en kendelse, der eventuelt kan give dem lov til at tage dna fra vedkommende alligevel.

LÆS OGSÅInden for et par døgn kan politiet på Fyn få et gennembrud

Politiet har siden 26. oktober jagtet gerningsmanden til to overgreb på henholdsvis en 11-årig og en 10-årig pige.

Det andet overgreb fandt sted den 14. november.

Begge gange er pigerne blevet tvunget ind i en rødlig bil, hvor de er blevet misbrugt.

Del link
Relaterede artikler
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce