Annonce
Annonce
Politik

Uffe Elbæk går af som kulturminister

Kulturminister Uffe Elbæk (R) går af efter affæren om artistuddannelsen AFUK.

Farvel. »Som jeg har sagt hele vejen igennem, beklager jeg forløbet om AFUK«, skriver Uffe Elbæk blandt andet på sin Facebookprofil. Foto: Martin Bubandt

Farvel. »Som jeg har sagt hele vejen igennem, beklager jeg forløbet om AFUK«, skriver Uffe Elbæk blandt andet på sin Facebookprofil. Foto: Martin Bubandt

Sagen kort

Elbæk og AFUK

Uffe Elbæk er færdig som kulturminister, efter at det kom frem i BT, at han har lagt 5 af omkring 20 kulturministerielle arrangementer på Akademiet for Utæmmet Kreativitet (AFUK).

Uffe Elbæk sad i bestyrelsen for AFUK fra 2008 til 2011, hvor han blev minister, og hans mand, Jens Pedersen, har siden 1. maj 2012 været ansat som sekretær hos AFUK.

På finansloven 2013 er den eneste nye bevilling i Kulturministeriets regi et tilskud på 6 millioner kroner til en ny cirkusuddannelse, som AFUK har kæmpet for i årevis.

Afstemning

Var det rigtigt af Uffe Elbæk at trække sig som kulturminister?
  • Ja
  • Nej
  • Ved ikke
0  har stemt

Kulturminister Uffe Elbæk (R) går af efter et døgn med heftig kritik af hans håndtering af sagen om nepotisme og vennetjenester.

Det skriver ministeren på sin facebookprofil:

»Jeg har her til eftermiddag truffet en meget svær, men rigtig beslutning, og har meddelt statsministeren, at jeg ønsker at trække mig som kulturminister«, skriver Uffe Elbæk.

Beslutningen kommer efter Elbæk i går på et samråd i Kulturudvalget blev ristet af Folketingets partier.

Han er anklaget for at have lagt fem arrangementer for 150.000 kroner på Akademiet for Utæmmet Kreativitet (AFUK), hvor han tidligere har været bestyrelsesformand, og hvor hans mand arbejder.

Vanskelig beslutning
Efter samrådet stod det klart, at der skulle indledes en rigsrevisionsundersøgelse af Elbæks forhold til AFUK, men nu vil undersøgelsen omhandle en tidligere minister.

Han skriver videre på facebook:

»Når beslutningen var svær, er det fordi, at jeg elsker mit job, mine kollegaer i ministeriet og mit ministerområde. Når det er rigtigt, er det fordi, at jeg ikke kan have, at den aktuelle sag om min prioriteringer i forhold til AFUK skal skygge for det vigtige regeringsprojekt partierne er i gang med at realisere sammen«, skriver Uffe Elbæk.

Tidligere i dag holdt den radikale folketingsgruppe gruppemøde, og her var der opbakning til Elbæk, men partiformand Margrethe Vestager glimrede ved sit fravær.

Men Uffe Elbæk mener alligevel, at det er bedst for regeringen, at han forlader regeringen.

»Jeg håber med min beslutning også at stoppe den medieopmærksomhed, der har været på min mand. En ting er at man som politiker skal indgå i den aktuelle medieopmærksomhed. Noget andet er, at det også bliver ens mands lod. Det ønsker jeg ikke. Derfor har jeg truffet den beslutning jeg har. For at stå op for regeringsprojektet og min mand«, skriver Uffe Elbæk.

»Jeg er samtidig glad for, at rigsrevisionen skal undersøge hele sagsforløbet, så der kan blive sat et ordentlig punktum for den diskussion, som har præget hele mediefladen de sidste dage. Som jeg har sagt hele vejen igennem, beklager jeg forløbet om AFUK. Jeg har lagt alle informationer frem og har på intet tidspunkt truffet beslutninger, der har karakter af vennetjenester og nepotisme«, fortsætter Elbæk.

Del link
Relaterede artikler
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce