Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Maratonpræmie: Hollænder: 75.000 kr. Kenyaner kun 750 kr.

Hollændere er trætte af, at kenyanere hele tiden render med maraton-sejrene.

Gem til liste

Hvad gør man, når man hele tiden får klø af rapfodede kenyanske løbere?

I den hollandske by Utrecht har arrangørerne grebet til en kontroversiel løsning for at holde de sejrrige kenyanere fra mållinjen, skriver avisen Volkskrant.

De har indført regler, der giver en særdeles lav gevinst, hvis vinderen er fra Kenya. Er første mand over målstregen hollænder, vinder vedkommende 10.000 euro, svarende til cirka 75.000 kroner. Men er det en kenyaner, der sprinter først ind, så får vedkommende blot 100 euro, omkring 750 kroner.

LÆS OGSÅ8 uger til Copenhagen Marathon - værsgo at skylle

Arrangørerne lægger ikke skjul på, at målet er at holde de rappe kenyanere ude fra det 42 kilometer lange maratonløb. De seneste fire år har kenyanske løbere kunnet stille sig på sejrspodiet efter Utrechtløbet.

Juristerne har været inde over
Også andre byers maratonløb illustrerer kenyanske atleters styrke. Tilsvarende stævner i byer som Eindhoven, Enschede og Leiden blev vundet af løbere fra det afrikanske land.

Søndag fandt det berømte Rotterdam Maraton sted - og for 13. år i træk blev det vundet af en kenyaner.

Nu håber arrangørerne af Utrechts maraton at give andre mulighed for at vinde.

De mener - efter samråd med en advokat - at have fundet en metode, så de kan holde kenyanerne væk uden at forbryde sig mod diskriminationsbestemmelserne, skriver den hollandske avis.

PolitikenPlus
 • Miiego AL3 Freedom AL3 Freedom fra MIIEGO er trådløse høretelefoner specialdesignet til sport med god/stabil pasform og lang batteritid. Fås i både en herre- og en dameversion.

  375 kr. Spar 125 kr. Læs mere
 • Nike 7'' Trail Kiger Short Løbeshorts med god bevægelsfrihed og pasform. Shorten er udviklet til anvendelse i terrænet som er kendetegnet ved skiftende tempo og intensitet. Derfor fungerer shorten ved både høj og lav puls.

  335 kr. Spar 115 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Nike Trail Kiger Jacket Nike Printed Trail Kiger jacket er en løbejakke til dig, der søger en let løbejakke med et hav af lækre detaljer, og et design der skiller sig ud fra mængden af løbejakker.

  900 kr. Spar 300 kr. Læs mere
 • Tom Tom Runner Cardio GPS Let betjent løbeur med GPS og pulsmåling i håndleddet.

  1.900 kr. Spar 300 kr. Læs mere