Annonce
Annonce
Sport

Maratonpræmie: Hollænder: 75.000 kr. Kenyaner kun 750 kr.

Hollændere er trætte af, at kenyanere hele tiden render med maraton-sejrene.

Hvad gør man, når man hele tiden får klø af rapfodede kenyanske løbere?

I den hollandske by Utrecht har arrangørerne grebet til en kontroversiel løsning for at holde de sejrrige kenyanere fra mållinjen, skriver avisen Volkskrant.

De har indført regler, der giver en særdeles lav gevinst, hvis vinderen er fra Kenya. Er første mand over målstregen hollænder, vinder vedkommende 10.000 euro, svarende til cirka 75.000 kroner. Men er det en kenyaner, der sprinter først ind, så får vedkommende blot 100 euro, omkring 750 kroner.

LÆS OGSÅ8 uger til Copenhagen Marathon - værsgo at skylle

Arrangørerne lægger ikke skjul på, at målet er at holde de rappe kenyanere ude fra det 42 kilometer lange maratonløb. De seneste fire år har kenyanske løbere kunnet stille sig på sejrspodiet efter Utrechtløbet.

Juristerne har været inde over
Også andre byers maratonløb illustrerer kenyanske atleters styrke. Tilsvarende stævner i byer som Eindhoven, Enschede og Leiden blev vundet af løbere fra det afrikanske land.

Søndag fandt det berømte Rotterdam Maraton sted - og for 13. år i træk blev det vundet af en kenyaner.

Nu håber arrangørerne af Utrechts maraton at give andre mulighed for at vinde.

De mener - efter samråd med en advokat - at have fundet en metode, så de kan holde kenyanerne væk uden at forbryde sig mod diskriminationsbestemmelserne, skriver den hollandske avis.

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce