Annonce
Annonce
Sport

Maratonpræmie: Hollænder: 75.000 kr. Kenyaner kun 750 kr.

Hollændere er trætte af, at kenyanere hele tiden render med maraton-sejrene.

Gem til liste

Hvad gør man, når man hele tiden får klø af rapfodede kenyanske løbere?

I den hollandske by Utrecht har arrangørerne grebet til en kontroversiel løsning for at holde de sejrrige kenyanere fra mållinjen, skriver avisen Volkskrant.

De har indført regler, der giver en særdeles lav gevinst, hvis vinderen er fra Kenya. Er første mand over målstregen hollænder, vinder vedkommende 10.000 euro, svarende til cirka 75.000 kroner. Men er det en kenyaner, der sprinter først ind, så får vedkommende blot 100 euro, omkring 750 kroner.

LÆS OGSÅ8 uger til Copenhagen Marathon - værsgo at skylle

Arrangørerne lægger ikke skjul på, at målet er at holde de rappe kenyanere ude fra det 42 kilometer lange maratonløb. De seneste fire år har kenyanske løbere kunnet stille sig på sejrspodiet efter Utrechtløbet.

Juristerne har været inde over
Også andre byers maratonløb illustrerer kenyanske atleters styrke. Tilsvarende stævner i byer som Eindhoven, Enschede og Leiden blev vundet af løbere fra det afrikanske land.

Søndag fandt det berømte Rotterdam Maraton sted - og for 13. år i træk blev det vundet af en kenyaner.

Nu håber arrangørerne af Utrechts maraton at give andre mulighed for at vinde.

De mener - efter samråd med en advokat - at have fundet en metode, så de kan holde kenyanerne væk uden at forbryde sig mod diskriminationsbestemmelserne, skriver den hollandske avis.

PolitikenPlus
 • Run Socks 2.0 Merino CEPs nye topkvalitets kompressionsløbestrømper med 17% merinould, der giver lidt ekstra varme på de kolde dage.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Long Vintertight Unisex Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • Gore Essential SO Gloves Varm løbehandske fremstillet i Windstopper materiale, der gør handsken fuldstændig vindtæt.

  260 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Polar M400 med pulsmåler M400 er et særdeles brugervenligt GPS-ur spækket med nemt anvendelige funktioner, der kan hjælpe dig i topform.

  1.350 kr. Spar 350 kr. Læs mere