To alvorlige mænd på vej til dagens træning : Daniel Agger og William Kvist.
Foto: Lars Poulsen

To alvorlige mænd på vej til dagens træning : Daniel Agger og William Kvist.

Sport

Før skiftet: Da Daniel Aggers agent blev Brøndbys agent

Igennem det meste af sin karriere havde Daniel Agger samme agent, men da stjernen skiftede hjem til Brøndby, var agenten ansat af klubben. Sådan skifte ser ud til at være en udbredt praksis i Europa.

Sport
FOR ABONNENTER

Egentlig havde Brøndby slet ikke råd til Daniel Agger. Så da den traditionsrige fodboldklub alligevel kunne præsentere landsholdets anfører som ny spiller i sommeren 2014, bundede det alene i, at hovedaktionær Jan Bech Andersen tog sig af overgangssummen på godt 22 millioner kroner som ’en gave’«.

Men den økonomisk trængte klub skulle stadig betale Daniel Aggers løn. Til forhandlingerne spillede forsvarsklippens agent gennem det meste af karrieren, Per Steffensen, en central rolle, og parterne nåede frem til en pæn millionhyre.

Da de udformede kontrakten, skete der dog noget bemærkelsesværdigt. På sidste side af standardpapirerne fra Dansk Boldspil-Union (DBU) noterede klubben Per Steffensens navn under punktet »som agent for klubben« – ikke »som agent for spilleren«. Det fremgår af kontrakten, dateret 30. august 2014, som Politiken har fået adgang til via Football Leaks.

Umiddelbart kan det måske lyde som en ligegyldig detalje. Men i praksis gav det færre penge til statskassen, at agenten optrådte på klubbens side i stedet for på spillerens. I den danske fodboldverden er der store økonomiske fordele ved at lade klubben betale for agenten. Som virksomhed har klubben nogle skattemuligheder, som spillerne ikke har – bl.a. kan den spare momsen, ligesom den ikke skal af med indkomstskat, sådan som spillerne skal, før de kan aflønne deres agent.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce