Annonce
Annonce
Internationalt

Løkke: »Danmark har ikke noget dårligt omdømme«

Det er en særlig dansk disciplin at fokusere på udenlandsk kritik, mener Løkke.

Lars Løkke Rasmussen (V) nærer ingen forhåbninger om, at det vil rette op på et blakket dansk ry, at Danmark i dag fordobler sit tilsagn om penge til syriske flygtninge.

Statsministeren mener nemlig ikke, at Danmarks omdømme har lidt skade af de seneste ugers kritik af de danske asylstramninger i internationale medier.

»Jeg føler ikke, vi har haft ørerne i maskinen overhovedet«, siger Lars Løkke Rasmussen under en konference i London i dag.

»Vi var det land sidste år, der per indbygger gav fjerdemest til nærområdeindsatsen. Vi gav dobbelt så meget som tyskerne og en halv gang mere end englænderne. Vi har bestemt ikke noget at skamme os over«.

Nazi-anklager giver ikke dårligt omdømme

På konferencen offentliggør mere end 80 deltagende lande, hvor mange penge de vil give som hjælp til ofrene for konflikten i Syrien. Løkke har fra morgenstunden meddelt, at han vil give 400 millioner kroner til formålet – penge, som kommer oven i 288 millioner kroner, som Danmark vil give til Tyrkiet for at håndtere flygtningesituationen.

Dermed har Danmark i år givet tilsagn om over dobbelt så mange penge som ved sidste års konference om Syrien.

LÆS OGSÅDanmark giver 400 millioner til syriske ofre

Jeg møder ikke nogen af mine kolleger, som præsenterer mig for det synspunkt, at Danmark har et dårligt omdømme

Lars Løkke Rasmussen, statsminister

Danmarks politik over for flygtninge, som kommer til Danmark, er i de seneste uger og måneder blevet meget kritisk omtalt i udenlandske medier. Særlig opmærksomhed har der været på loven om, at politiet kan konfiskere værdier fra flygtninge for at finansiere deres ophold i Danmark.

Amerikanske medier som Washington Post har sammenkædet de danske stramninger med nazisternes behandling af jøder under Anden Verdenskrig. Britiske medier har fremstillet det som røveri, og The Guardian bragte i sidste uge en tegning af Løkke som nazist. I Europaparlamentet har man bedt EU-kommissionen om at undersøge, om de danske stramninger bryder med EU’s værdier.

Direkte adspurgt afviser Løkke, at det store danske bidrag til flygtninge i dag er vigtigt for at rette op på et dårligt dansk omdømme.

»Vi har ikke noget dårligt omdømme. Jeg møder ikke nogen af mine kolleger, som præsenterer mig for det synspunkt, at Danmark har et dårligt omdømme«, siger Lars Løkke Rasmussen og fortsætter:

»Tværtimod møder jeg en anerkendelse af, at Danmark er et af kun fem lande i hele FN, der lever op til FN’s målsætninger om udviklingsbistand. At Danmark sidste år var i top 5, når man ser på bidrag til nærområdeindsats. Derfor er jeg stolt af på DKs vejne at møde op her i dag og fordoble det tilsagn, vi gav ved den tilsvarende konference sidste år«.

Masochisme er en særlig dansk disciplin

Selv om du ikke oplever, at Danmark har et dårligt omdømme blandt dine kolleger, så har der været en meget kritisk fremstilling af Danmark i internationale medier i de seneste uger. Er det dit håb, at man der lægger mærke til det fordoblede danske tilsagn i dag?

»Jeg må indrømme, at jeg ikke deler den beskrivelse af, hvad det er for en situation, Danmark er i. Det kan jo ikke være sådan, at fordi en venstreorienteret britisk avis som The Guardian laver en tegning af mig, så tager vi den ned i Danmark, som om hele verden ikke ved, hvad Danmark er for et land«, siger Lars Løkke Rasmussen.

Det er sådan en særlig dansk disciplin at være masochistisk og så sidde og lave selektive avisklip og gange det op

Lars Løkke Rasmussen, statsminister

Også amerikanske medier har haft en meget voldsom portrættering af, hvad Danmark gør?

»Jo , men det er sådan en særlig dansk disciplin at være masochistisk og så sidde og lave selektive avisklip og gange det op. Danmark har ikke noget at skamme sig over«, siger Lars Løkke Rasmussen og fortsætter:

»Fokus på konferencen i dag er at få verdenssamfundet til at yde mere til nærområderne. Der er Danmark absolut i front«.

Redaktionen anbefaler

Britisk satiretegner: Nazisammenligning er fuldt fortjent

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce