0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Bliv elev på Politikens Debattør- og kritikerskole

Er du debatlysten, og brænder du for at deltage i den offentlige debat? Så søg ind på Debattør- og kritikerskolen!

Scroll ned og bliv klogere

 • Hvad er Politikens Debattør- og kritikerskole?

  Et forløb for debatlystne og samfundsengagerede unge, der klæder dig på til at deltage i den offentlige debat! Du bliver en både en bedre skriftlig og mundtlig formidler og skarpere til at forholde dig kritisk og kvalificeret til andre, der deltager i debatten.

  Kritikerskolen løber i København i fra start september til slut november 2022 i Politikens Hus.

  Ansøg nu

  Hvem kan søge ind?

  Alle unge mellem 18-30 år kan søge ind. Dit uddannelsesniveau er underordnet – du skal bare have lyst til at lære, være engageret i samfundet omkring dig og brænde for at være med til at sætte en dagsorden.

  Hvert år er vi interesseret i at skabe et mangfoldigt hold af elever, der kan lære af hinanden på tværs af uddannelse, alder, politisk overbevisning og baggrund. Det har altid vist sig at have storværdi for vores elever.

  Det er afgørende, at du sætter tid af til at engagere dig i forløbet og deltage aktivt i både inspirationsaftener, feedbackmøderne, kurser og opgaveskrivning.

  Hvad koster det at være med?
  Prisen er 1.950 kroner. For det får du undervisning af Politikens skribenter, forplejning til arrangementerne, undervisningsmaterialer og et abonnement på Politiken.dk og e-avisen i 6 måneder (værdi 1.800 kroner).

  Ansøg nu

  Hvad består skolen af?

  • Inspirationsaftener: 6 onsdage fra 17-20, hvor deltagerne mødes til interviews, debat, øvelser og undervisning med Politikens journalister og landets bedste samfundsdebattører.
  • Skrivekursus: En hel dag fra kl. 10-17, hvor du lærer at skrive lettilgængeligt, klart og levende og at slå igennem med dit budskab.
  • Kursus i mundtlig debat: En hel dag fra kl. 10-17, hvor du får retoriske redskaber til at argumentere for dine budskaber og formidle dem klart og præcist.
  • Opgaver: Som en del af forløbet skal du skrive dig i at skrive debattekster for at skærpe dine holdninger og formidling. Der er fire skriveopgaver i alt.
  • Feedbackmøder: 6 onsdage, hvor du mødes med din gruppe og træner, og I giver hinanden feedback på tekster, før de sendes til Politiken.
 • Hvordan søger jeg?

  Fortæl os i din ansøgning, hvem du er, hvad du brænder for, og hvorfor vi skal vælge netop dig. Hvad er væsentligt for dig at debattere? Hvad forarger eller undrer dig? Hvad forventer du at lære på Kritikerskolen?

  Du må selv vælge, om du vil uploade en skriftlig ansøgning eller en videoansøgning:

  1. Skriftlig ansøgning: Din ansøgning må fylde cirka 500 ord (maks én A4-side).
  2. Videoansøgning: Din ansøgning må vare maks et minut.

  Ansøg nu

  Vi udvælger deltagerne til efterårets forløb i København i slutningen af juli, og du får svar på mail.

  Vi glæder os til at høre fra dig!

  Vil du vide mere?

  Se videoen til venstre, og bliv klogere på, hvad Kritikerskolen er.

  Vil du gerne søge ind på Kritikerskolen i Aarhus og andre byer? Her kan du skrive dig op til at modtage en besked fra os, når vi åbner for optag nær dig!

  Har du lyst til at være træner på Kritikerskolen? Så kan du læse meget mere her.

  Har du andre spørgsmål, er du mere end velkommen til at kontakte os på mail: kritikerskolen@pol.dk.

  Du kan læse nogle af de artikler, tidligere elever har skrevet på Politiken.

  FacebookInstagram

  Annonce