0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Ditte Valente
Foto: Ditte Valente

Geranium. Arkivfoto.

»Hvad fanden er det for noget?«: Er Michelin i gang med en gigantisk greenwashing?

Det vælter frem med priser, der hylder restauranters fokus på ’bæredygtighed’. For nylig uddelte Michelin sine grønne stjerner, og nu udgives endnu en grøn gastronomipris. Men hvad ligger der bag alle de pæne ord om kulinarisk bæredygtighed? Og er den fine gastronomi, der i høj grad er afhængig af turister, ikke som udgangspunkt en klimasviner af de helt store?

FOR ABONNENTER

Det er bare at tage et kig på tallene: I 2011 blev der givet i alt 11 af de eftertragtede michelinstjerner til danske restauranter. I 2021 var det 38. Det er mere end en tredobling på ti år.

Prøv 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til vores digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

IBYEN

Tilde Døssing Tornbjerg

Kokkeelev fra toprestaurant:   »Til sidst kunne vi nærmest ikke gå, stå eller sige noget«

Jens Dresling

Kritikken hagler ned over Noma. Nu afslører udenlandske kokke fusk

Mads Nissen

»En mandlig kollega lukkede mig inde i vores kølerum og nægtede at lukke mig ud, før jeg krammede ham«

Han råber, sviner folk til og kaster med ting. Så hvorfor er alle vilde med ham?

Martin Lehmann

De plejer at blive hyldet for deres tårnhøje niveau. Nu får danske toprestauranter sønder­lemmende kritik i udlandet

Peter Hove Olesen

Læs beretninger fra 18 tjenere:   »Det er umuligt at få øjenkontakt med dem, fordi de står og kigger på mine bryster«

Tilde Døssing Tornbjerg

»En eller anden dag slår jeg dig«: Kokkeelever fortæller om den barske virkelighed

Peter Hove Olesen

Hvad gør man, hvis man kun vil spise på restauranter med ordentlige arbejdsforhold? Vi spørger en ekspert

Ditte Valente

»Hvad fanden er det for noget?«:   Er Michelin i gang med en gigantisk greenwashing?

Christian Lykking/Christian Lykking

Michelin-restaurant i København anklages for at udnytte asiatiske kokke

Tilde Døssing Tornbjerg

»Køkkenchefen glemte kokain rundtomkring i køkkenet. Hans humør svingede helt vildt, og han lavede en masse fejl, som han gav mig skylden for«

Louise Herrche Serup

Kultur­redaktøren:  Antallet af rystende vidnesbyrd stiger og en bitter bismag breder sig på madscenen

Tilde Døssing Tornbjerg

Restaurationsbranchen udnytter kokkeelever

Jacob Ehrbahn

Skriv til os:  Har du oplevet problematisk adfærd som ansat på en restaurant?

Jens Dresling

Minister om arbejdsmiljø for kokkeelever:   »Det er helt uacceptabelt«

PR, Frederik Bille Brahe

Kendt kok:   De brød ud i gråd midt i køkkenet. Så kunne jeg godt se, at jeg var nødt til at lægge kursen om

Martin Lehmann

Kendt restauratør om Horesta:   »Det er fuldstændig langt ude«

Jacob Ehrbahn

Ibyen-redaktør:  Kære restaurant­gæster og spisesteder i København. Vi har et problem, vi er nødt til at tale om