0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Ditte Valente
Foto: Ditte Valente

Geranium. Arkivfoto.

»Hvad fanden er det for noget?«: Er Michelin i gang med en gigantisk greenwashing?

Det vælter frem med priser, der hylder restauranters fokus på ’bæredygtighed’. For nylig uddelte Michelin sine grønne stjerner, og nu udgives endnu en grøn gastronomipris. Men hvad ligger der bag alle de pæne ord om kulinarisk bæredygtighed? Og er den fine gastronomi, der i høj grad er afhængig af turister, ikke som udgangspunkt en klimasviner af de helt store?

FOR ABONNENTER

At sige, at der er gang i blusset under det nordiske køkken, ville næsten være at underdrive. De prestigefulde priser vælter ind over de skandinaviske gourmetrestauranter, ikke mindst i København og resten af Danmark, og når pandemier altså ikke sætter en stopper for det, rejser madelskere fra hele verden hertil i hobetal for at spise.

Det er bare at tage et kig på tallene: I 2011 blev der givet i alt 11 af de eftertragtede michelinstjerner til danske restauranter. I 2021 var det 38. Det er mere end en tredobling på ti år.

Få flere sider for kun 1 kr.

Hos Politiken giver vi plads til flere perspektiver, så du kan blive klogere på, hvad andre mener.

Prøv 30 dage for 1 kr.

IBYEN

  • Ibyens brevkasse