0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Nanna Navntoft
Foto: Nanna Navntoft

Konservator Troels Filtenborg drømmer om at få mulighed for at arbejde med et helt særligt, meget sjældent maleri fra omkring år 1600 af en italiensk maler ved navn Federico Barocci. Maleriet er ejet af SMK men opbevares for tiden i magasin, fordi det ikke er egnet til udstilling

Det sjældne maleri er gemt for offentligheden på Statens Museum for Kunst. Han drømmer om at få fingrene i det

Kan man trække al malingen af et billede og sætte det på et nyt lærred? Ja, det kan man, men det er ikke en rigtig god ide. 1. konservator, seniorforsker og tidligere tandlæge Troels Filtenborg er lige nu ved at restaurere et maleri, på hvilket en tidligere konservator lavede netop den manøvre.

FOR ABONNENTER

»Jeg er 1. konservator på Statens Museum for Kunst. Derudover er jeg også seniorforsker og forsker i maletekniker og materialer. Jeg er oprindelig uddannet tandlæge, men fik på et tidspunkt interesse for konservering. Måske fordi jeg selv malede billeder ved siden af tandlægearbejdet. Jeg blev optaget på konservatorskolen og blev færdiguddannet i 1993. Der er ikke mange sammenhænge mellem de to fag, ud over at vi i begge arbejder med meget små ting og blandt andet bruger skalpeller. Mit primære forskningsområde er historiske maleteknikker og materialer og deres indflydelse på maleriers udseende og bevaring, især inden for italiensk maleri fra 14.-18. århundrede og dansk maleri fra 18.-19. århundrede«.

Prøv 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til vores digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

IBYEN