0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

En ny generation vælter ind på historisk badeanstalt: »For mange af dem virker besøget som en selvcentreret spaoplevelse«

Engang var det et sted, arbejderklassen tog hen for at gå i brusebad. I dag står byens unge i kø langt ud på gaden for at læse poesi og drikke filterkaffe i karbadene hos Sjællandsgade Bad. Men med en ny generation er der opstået behov for nye retningslinjer på den 106 år gamle badeanstalt på Nørrebro. For hvordan skal vi egentlig være nøgne sammen i 2023?

FOR ABONNENTER

Når man træder ind i det store baderum i Sjællandsgade Bad på Nørrebro en lørdag formiddag, er både lysindfaldet, menneskerne og samtalerne cremefarvede. Et slags flødefarvet helle, der fremkalder salighed – og en lille smule stress over, om man forstår de kollektive koder.

I karbadene flyder veninder rundt og taler om deres weekendplaner, og ved bordene sidder folk i kø til de samme kar og bruger ventetiden på at vende alt fra Glenn Bech til kærestesorger.

Få flere sider for kun 1 kr.

Hos Politiken giver vi plads til flere perspektiver, så du kan blive klogere på, hvad andre mener.

Prøv 30 dage for 1 kr.

IBYEN