0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Mette Dreyer
Tegning: : Mette Dreyer

Her er der ikke fri abort: 20-årige Bjørg kiggede på barnevogne, mens hun ventede på svar fra lægen. Hun frygtede et afslag

På Færøerne er aborten ikke fri. Politiken har besøgt de nordatlantiske klippeøer for at møde de kvinder, der frygter at blive mødre mod deres vilje, og som frygter at blive udskammet af et samfund, hvor flere sætter lighedstegn mellem abort og mord. Vi møder en 20-årig kvinde, der frygtede, at nogen i lægesystemet ville forsøge at bremse hendes abort. Og en 61-årig kvinde, der for mere end 40 år siden rejste til Danmark for at få en abort i skjul for samfundet. I dag frygter hun stadig konsekvenserne ved at stå frem. Nu giver syv anonyme kvinder et indblik i det, der ellers skulle have været hemmeligheder.

FOR ABONNENTER

Dengang 19-årige Bjørg var ved at køre ind på gymnasiets parkeringsplads. Det var kort før årets midtvejstest, så det var vigtigt, at hun nåede i skole. Men lige inden hun drejede, ringede hendes telefon.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce