0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Jens Hartmann Schmidt
Foto: Jens Hartmann Schmidt

Højskoler har siden 2019 kunne søge om midler til at fremme diversiteten i elevsammensætningen og arbejde med pædagogiske værktøjer, der kan fremme inklusion.

Ny undersøgelse: Minoritetselever stortrives på højskoler, men der er stadig langt mellem dem

Højskolers arbejde med mangfoldighed i elevsammensætning og pædagogik har stor betydning for minoritetselevers trivsel, viser en ny undersøgelse. Højskoler efterlyser organisatorisk samarbejde og mere elastisk lovgivning.

FOR ABONNENTER

Der har i årevis været langt mellem unge med minoritetsbaggrund på landets højskoler – men de få, der er, er ovenud tilfredse med deres ophold, hvor de vokser som mennesker og samfundsborgere.

Det viser et undersøgelse foretaget af Folkehøjskolernes Forening, hvor man har set på højskolernes erfaringer med at fremme skolens mangfoldighed ved hjælp af Kulturministeriets mangfoldighedpulje. Siden 2019 har højskoler årligt kunnet søge puljemidler på 3 millioner kroner for at fremme deres mangfoldighed og arbejde for, at elevsammensætningen i højere grad afspejler det øvrige samfund.

Få flere sider for kun 1 kr.

Hos Politiken giver vi plads til flere perspektiver, så du kan blive klogere på, hvad andre mener.

Prøv 30 dage for 1 kr.