0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Louise Herrche Serup
Foto: Louise Herrche Serup

Henrik Sass Larsen tog for små to år siden initiativet til at få skabt de syv malerier, som i dag pryder partiets gruppeværelse på Christiansborg under samletitlen, 'Folkets Tid'.

Henrik Sass Larsen har bestilt syv kæmpemalerier om partiets historie: »Jeg synes ikke, der er noget DDR over det her, men det er Socialdemokratiet med stort S og selvtillid«

Socialdemokratiets gruppeformand fik skabt syv enorme malerier og siden en bog om partiets stolte historie. Men han mener ikke, det er et skønmaleri.

FOR ABONNENTER

En mælkedreng giver den som agitator fra ladet af sin vogn mellem Fælledparkens bøgestammer. Som søjler understøtter de det prægtigt udsmykkede loft i Arbejdermuseets festsal, hvor røde faner hænger fra balkonerne. Men en af vognens junger er væltet, og af dens hvide væld fremmanes ansigtet af den socialistiske arbejderbevægelse i Danmarks grundlægger, Louis Pio.

Skulle nogen om muligt løbe sur i symbolikken, står Socialdemokratiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen, klar med hjælp til fortolkning:

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden