0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Louise Herrche Serup
Foto: Louise Herrche Serup

Henrik Sass Larsen tog for små to år siden initiativet til at få skabt de syv malerier, som i dag pryder partiets gruppeværelse på Christiansborg under samletitlen, 'Folkets Tid'.

Henrik Sass Larsen har bestilt syv kæmpemalerier om partiets historie: »Jeg synes ikke, der er noget DDR over det her, men det er Socialdemokratiet med stort S og selvtillid«

Socialdemokratiets gruppeformand fik skabt syv enorme malerier og siden en bog om partiets stolte historie. Men han mener ikke, det er et skønmaleri.

FOR ABONNENTER

En mælkedreng giver den som agitator fra ladet af sin vogn mellem Fælledparkens bøgestammer. Som søjler understøtter de det prægtigt udsmykkede loft i Arbejdermuseets festsal, hvor røde faner hænger fra balkonerne. Men en af vognens junger er væltet, og af dens hvide væld fremmanes ansigtet af den socialistiske arbejderbevægelse i Danmarks grundlægger, Louis Pio.

Skulle nogen om muligt løbe sur i symbolikken, står Socialdemokratiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen, klar med hjælp til fortolkning:

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

For abonnenter

Annonce