0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Den prisbelønnede digter og forfatter Thomas Boberg vender i sin nye rejseroman 'Africana' tilbage til det kontinent, hvorfra han skrev sin første digtsamling. Men undervejs er malariamedicinen ved at tage livet af ham.

Kort efter ringede telefonen. Thomas Bobergs kæreste ville advare ham. Men det var for sent. Han havde spist to af tre piller

Forfatteren og lyrikeren Thomas Boberg har brugt 6 år og 435 sider på at konfrontere angsten, »hævne sig på virkeligheden« og skrive sig ud på den anden side af sindssygen. Derom, hvor der er plads til kærligheden. Til lyset, til kæresten, Rebecca, og til det nye kontinent i den 58-årige digters liv. Han rejser for at skrive og skriver for at overleve. Men faktisk havde turen til Afrika nær slået ham ihjel.

FOR ABONNENTER

Thomas Boberg ligger og stirrer op i loftet. Det er februar i Københavns Nordvestkvarter, og digteren er netop blevet udskrevet fra Rigshospitalet.

Han er rask, siger journalen.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Artiklen er låst – Sådan kommer du videre:
Du er her
Vil du have adgang?
NEJ
JA