Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Anne-marie Steen Petersen/POLITIKEN
Foto: Anne-marie Steen Petersen/POLITIKEN

Den amerikanske stjerneforfatter Hanya Yanagihara: Selv hvis man ikke har sex, kan venskabet godt være dybt romantisk. Du er lige så trængende, lige så sårbar

Forfatteren bag den litterære sensation ’Et lille liv’, Hanya Yanagihara, brugte 18 år på at skrive sin første bog, ’Folket i træerne’, der nu udkommer på dansk. Begge bøger handler om seksuelt misbrug og misbrug af magt, men blev skrevet, før MeToo blev til #MeToo. Politiken mødte hende i hendes lejlighed med 12.000 bøger i New York (en by, hun hader mere og mere) til en snak om ambitioner, #MeToo, at få nye venner midt i livet, om ikke at kunne lide børn og om den nye bog, hun skriver i Trumps Amerika.

FOR ABONNENTER

Yanagihara er bare ikke en, jeg har lyst til at møde i mine tyndslidte H&M-sokker. Så jeg prøver først mine yndlingssokker, et par pastelfarvede fra japanske Tsumori Chisato. Yanagiharas forældre bor på Hawaii, men deres familie stammer oprindelig fra Japan, hun samler på japansk kunst og rejser ofte til landet, og jeg forestiller mig, hun vil kunne lide dem. Men de passer ikke til mine bukser, så jeg ender med et par grønne glimmersokker.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden