0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Vi fejrer, at Danmark fik en ny grænse: 2020 bliver det store genforeningsår

I 1864 mistede Danmark hele bunden af Jylland, da grænsen blev rykket nordpå til Kongeåen. Men i 1920 skete der noget. Og næste år vil man storfejre 100-året for en også i international målestok unik folkeafstemning. Freden har lagt sig ved grænsen, men der tales stadig tysk nord for og dansk syd for grænsen. Og kom ikke og sig ’genforening’ ...

FOR ABONNENTER

Genforeningen mellem Sønderjylland og Danmark lyder overskriften på festen, hvis man spørger det danske flertal nord for grænsen. Tyskerne fejrer ikke ligefrem, at de mistede land, men syd som nord for grænsen er man enig om at fejre 100-året for, at en landegrænse helt enestående blev trukket ved noget så ublodigt, fredsommeligt og demokratisk som en folkeafstemning.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden

Artiklen er låst – Sådan kommer du videre:
Du er her
Vil du have adgang?
NEJ
JA
Vil du tillade dataindsamling?
NEJ
JA
Køb abonnement

Som abonnent kan du tilpasse hvilken data, der indsamles.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Log ind

Læs videre på to måder:

Bliv abonnent
eller

God journalistik er ikke gratis. For at kunne læse denne artikel skal du tillade at dine data bruges til statistik og marketing.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.