0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard

»Nogle gange kommer vi til at skabe noget på scenen, der er stødende«, siger Elisa Kragerup, der . »Men det at jeg skaber noget i kunstens rum, er jo ikke det samme som at sige, at sådan mener jeg, verden skal se ud. Nogle gange må vi stille nogle modsætninger op«.

Stjerneinstruktøren Elisa Kragerup: »Jeg er selv vokset op som en homoseksuel, der ikke ville erkende, at jeg var det«

Dansk teaters mest beundrede instruktør, Betty Nansen Teatrets 41-årige direktør, Elisa Kragerup, var John Travolta, da hun som lille pige så ’Grease’ 100 gange på vhs, og den dag i dag leger hun med køn og identitet i sine opsætninger.

FOR ABONNENTER

Det ville være perverst at sammenligne menige skøjteløbere med de professionelle dansere i rollerne som det hippe gangsterpar i Kragerups forestilling. Det er det første, der giver sig selv. At der er langt fra den ene verden til den anden.

Men hvad med det autentiske ...? Det autentiske er et løsen for hende og hendes generation af teaterfolk. Alt skal på en måde være sandt. Men er det ikke selvmodsigende at tilknytte to så knivskarpe klassiske uddannede dansere som Astrid Elbo og Ulrik Birkkjær til at spille virkelighedens narcissistiske knoldesparkere i støvstormenes USA i 30’erne?

Hvis der er en sko, der trykker for Elisa Kragerup, må det være den, modsætningen til det flotte og polerede. Hendes teatersprog er overordentlig fysisk, men aldrig smukt på den narcissistisk selvspejlende måde.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden