0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Mikkel Hørlyck
Foto: Mikkel Hørlyck

En masseuddøen. Ifølge filosof Esther Michelsen Kjeldahl (billedet) og kunstner Madeleine Kate McGowan er corona-virussen en påmindelse om, at vi alle er en fælles krop. At vi mennesker er knyttet til hinanden. Ligesom vi er knyttet til vores planet, der i disse år forandrer sig drastisk – arter uddør op til tusind gange hurtigere end normaltilstanden. Vi bliver nødt til at tale om klimakrisen og vores indbyrdes afhængighed, siger de. Og for dem begynder samtalen i de europæiske tog.

»Jorden er ved at trække sig væk fra os, og det kan vi mærke«: To danske aktivister har en plan for europæere midt i Jordens kollaps

Vi skal tale om klimakrisen, siger en filosof og en kunstner. Og det skal ske i rullende samtalesaloner kaldet ’Culture Rails’ gennem Europa. Kort før coronavirus lukkede alting ned, tog Politiken med dem på en tur fuld af dystre scenarier, tabuer og et overraskende møde med en håndboldfan.

FOR ABONNENTER

»Må jeg spørge dig om noget?«.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Artiklen er låst – Sådan kommer du videre:
Du er her
Vil du have adgang?
NEJ
JA
Vil du tillade dataindsamling?
NEJ
JA
Køb abonnement

Som abonnent kan du tilpasse hvilken data, der indsamles.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Log ind

Læs videre på to måder:

Bliv abonnent
eller

God journalistik er ikke gratis. For at kunne læse denne artikel skal du tillade at dine data bruges til statistik og marketing.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.