0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Andreas Merrald
Foto: Andreas Merrald

Mange søger Himmelbjerget for natur og udsigt, men tårnet på toppen er ikke noget udsigtstårn. Det er et mindesmærke, understreger Roger Pihl, norsk forfatter bag en ny bog om den danske bakke. Himmelbjergtårnet hylder kongen, der gav Danmark grundloven, og Himmelbjerget står som stærkt symbol på dansk demokrati.

Han er norsk og udgiver til nordmændenes morskab en bog om at bestige Himmelbjerget. Men det danske 'bjerg' har noget, de norske fjelde ikke har

Han er norsk, men udgiver til sine landsmænds morskab en bog om at bestige danske Himmelbjerget. For ham er udsigten vild, selv om det ikke er Gaustatoppen. Og så er Himmelbjerget symbol på dansk demokratis udvikling, skriver han i bogen, der lige så symbolsk udkommer i dag på grundlovsdag.

FOR ABONNENTER

I dag på grundlovsdag udgiver Roger Pihl, som forfatteren hedder, en bog med titlen ’Kunsten at bestige Himmelbjerget – Danmarks hellige top’. Og nordmanden indrømmer gerne, at det begyndte som en spøg, da jeg får fat i ham over telefon. Grundet coronaregler kan jeg ikke interviewe ham personligt, men jeg ringer fra Himmelbjerget, så det smager lidt af bestigning, og da jeg fortæller, at jeg står på toppen, kommer det på syngende norsk:

Få et halvt år til halv pris


Få dit daglige nyhedsoverblik, baggrund og perspektiv på de historiske øjeblikke i 2022.

Giv mig et halvt år til halv pris

Annonce

Læs mere

For abonnenter

Annonce