0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Ambassadørens sidste døgn: Konen havde planlagt det længe. En junidag i 1963 skar hun halsen over på sin mand og begik selvmord

Et af danmarkshistoriens mest celebre medlidenhedsdrab var måske ikke kun udført af medfølelse, men også motiveret af hævn og jalousi. 57 år efter mordet på den højst omdiskuterede danske diplomat, Henrik Kauffmann, kaster en ny bog og film nyt lys over, hvorfor hans endeligt blev så voldsomt og blodigt på Skodsborg Badesanatorium i 1963, og også hvorfor hans 12 år yngre hustru valgte at tage sit eget liv samtidigt. Danske eksperter har for Politiken læst de gamle politirapporter og kædet dem sammen med de nye oplysninger.

FOR ABONNENTER

Charlotte Kauffmann sad ved skrivebordet og kiggede på skoven ud af det store vindue i værelset 340 på Skodsborg Badesanatorium nord for København. Det var dagens andet brev, hun nu var i gang med. I sengen bag hende lå hendes mand, Henrik Kauffmann, og trak vejret tungt og stødvist.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Artiklen er låst – Sådan kommer du videre:
Du er her
Vil du have adgang?
NEJ
JA
Vil du tillade dataindsamling?
NEJ
JA
Køb abonnement

Som abonnent kan du tilpasse hvilken data, der indsamles.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Log ind

Læs videre på to måder:

Bliv abonnent
eller

God journalistik er ikke gratis. For at kunne læse denne artikel skal du tillade at dine data bruges til statistik og marketing.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.