0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Ambassadørens sidste døgn: Konen havde planlagt det længe. En junidag i 1963 skar hun halsen over på sin mand og begik selvmord

Et af danmarkshistoriens mest celebre medlidenhedsdrab var måske ikke kun udført af medfølelse, men også motiveret af hævn og jalousi. 57 år efter mordet på den højst omdiskuterede danske diplomat, Henrik Kauffmann, kaster en ny bog og film nyt lys over, hvorfor hans endeligt blev så voldsomt og blodigt på Skodsborg Badesanatorium i 1963, og også hvorfor hans 12 år yngre hustru valgte at tage sit eget liv samtidigt. Danske eksperter har for Politiken læst de gamle politirapporter og kædet dem sammen med de nye oplysninger.

FOR ABONNENTER

Charlotte Kauffmann sad ved skrivebordet og kiggede på skoven ud af det store vindue i værelset 340 på Skodsborg Badesanatorium nord for København. Det var dagens andet brev, hun nu var i gang med. I sengen bag hende lå hendes mand, Henrik Kauffmann, og trak vejret tungt og stødvist.

Spar 50 % i det første år

Få udfordrende, engagerende og troværdig journalistik i 2023.

Annonce