0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Public Domain
Foto: Public Domain

'Victoria', som vejede 100 tons, var det eneste af de skibe, som sejlede ud fra Spanien i 1519, der nåede hele vejen rundt om kloden og hjem igen.

Kaptajn tænker på Magellan hver dag: »Hvilken virtuos navigatør han var. Det er den største maritime bedrift nogensinde«

Præcis for 500 år siden opdagede Ferdinand Magellan , hvor stor kloden er, og hvor meget af den, der er hav. Den portugisiske søfarer udvidede vores verden, men hvis ikke hans tro væbner og krønikeskriver Antonio Pigafetta i en rejseberetning havde nedskrevet hans opdagelser, ville rejsen have været forgæves. Politikens udsendte læser Pigafetta, mens han selv oplever de voldsomme naturkræfter i Magellanstrædet.

FOR ABONNENTER

Det sker efter en tur over Atlanten i elleve kilometers højde, hvor jeg ser en film med Brad Pitt, og derefter endnu en flytur fra Buenos Aires til Ushuaia i Ildlandet, hvor jeg går om bord på cruiseren ’Stella Australis’. Den sejler i det samme voldsomme farvand, som den portugisiske opdagelsesrejsende og hans hårdt prøvede mænd stred sig igennem.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

For abonnenter

Annonce