0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Mesterfotografen fanger de helt store med inderlighed

I 40 år har fotografen Ole Christiansen været portrættets mester, hvor han har bevæget sig fra det nøgtern til det eksperimenterende. Nu markeres hans portrætkunst med en bogudgivelse og en udstilling på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg slot.

FOR ABONNENTER

Det var i det famøse år 1980, at Ole Christiansen både blev færdiguddannet og sprang ud som selvstændig. Og det var en frodig periode, 1980’erne, hvor fotografiet, samt kunsten som sådan, blomstrede, og hvor man fik lov til at skabe. De gamle, der ikke var så gamle endda, var der stadigvæk. Men tiden var åben, forstående og inkluderende. Så rigtigt mange følte sig velkomne. Det var også i 1980 han debuterede på Charlottenborgs Forårsudstilling og 1984 sammesteds på udstillingen ’Gud og Grammatik’. Det var i den analoge tid. Dengang han og mange andre stod i mørkekamre og fremkaldte film og billeder. I en tung lugt af kemikalier.

Få Politiken hver weekend i 3 måneder

Sæt julen på pause, og fordyb dig i en verden af nyheder.

Annonce