0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Marie Hald
Foto: Marie Hald

Lena Anderssons er ikke alene prisbelønnet forfatter. Hun er også en kontroversiel debattør, der jævnligt skriver klummer og giver sine landsmænd en verbal endefuld i avisen Dagens Nyheter.

Svensk forfatter: »Der hersker en feberstemning i Sverige. Jeg ved ikke, hvad der kommer til at ske, men det kan ikke blive ved«

Med ’Sveas søn’ har den kontroversielle debattør og forfatter Lena Andersson skrevet historien om det såkaldte folkehjem, den svenske velfærdsstats storhedstid og forfald. Det er en roman om fornuft, betonbyggeri og pulvermad. Og måske også lidt om hende selv.

FOR ABONNENTER

Forstaden blev opført i 1960’erne som en del af det ambitiøse miljonprogrammet, der skulle sikre alle svenskere et ordentligt hjem. Og planerne var store. Her skulle være lys og luft og alt, hvad det moderne menneske havde brug for. Eget butikscenter, et gymnasium, infrastruktur, kommunale skoler, boldbaner, hele baduljen. Man rejste enorme betonblokke i stram modernistisk stil fyldt med helt identiske lejligheder. En ny by til et nyt menneske, skulle det være. Hipp hipp hurra!

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu