0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
PR
Foto: PR

Nino Haratischwili (f. 1983) har netop besøgte i sidste weekend litteraturfestivalen Louisiana Literature for at fortælle om sin familiesaga ’Det ottende liv’.

Hun sad i arkiverne og researchede, da hun pludselig mærkede mavesækken trække sig sammen

Georgien, der ligger i de kaukasiske bjerge klemt inde mellem Europa og Asien, er i løbet af de senere år blevet et populært rejsemål. En solrig plet kendt for sin gæstfrihed, sin gode mad og endnu bedre vin. Men Stalins gamle hjemland har også en grum skyggeside, en tung arv fra Sovjetunionen, der fortsat gør sig gældende. Det siger den succesfulde tysk-georgiske forfatter Nino Haratischwili, der har erobret den litterære verden med sin kæmperoman ’Det ottende liv’. Vi mødte hende til en snak om arbejdet med bogen – og nå ja, om at miste troen på menneskeheden.

FOR ABONNENTER

Det bestyrtende læsestof var et interview med en tidligere kvindelig NKVD-ansat. NKVD var den sovjetiske efterretningstjeneste under Stalin, forløberen for KGB, og i arkiverne i Moskva kan man læse om nogle af de metoder, de anvendte i torturkamrene. Det er grumt.

Prøv 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til vores digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu