0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Crossdressing på film: Når mænd forklæder sig som kvinder, er det en joke. Men når kvinder som Mulan klæder sig ud som mænd, er det for at komme frem i verden

Crossdressing-film er tit komiske og har både udfordret og genetableret de traditionelle kønsroller efter samme forskrifter siden 1930’erne. Genren har åbnet forbudte døre for homoseksuelle romancer og flydende kønsidentiteter for resolut at smække døren i igen. I Disneys nye liveaction-remake gør den livfulde kriger Mulan dog forfriskende oprør mod den heteronormative orden.

FOR ABONNENTER

Hverken i Disneys originale tegnefilm fra 1998 eller i selskabets premiereaktuelle live action-remake instrueret af Niki Caro lykkes det den viltre unge kinesiske kvinde Mulan at leve op til sin families og samfundets forventninger til hendes køn. Under audiens med landsbyens matchmaker skriver hun snydenoter på armen, jagter insekter og hælder te ud over matchmakeren, der til hendes forældres skuffelse konkluderer, at Mulan aldrig vil blive en god hustru.

For kun 39 kr. om ugen kan du …

… læse denne artikel, få adgang til resten af politiken.dk og få avisen hjem til morgenkaffen de næste 10 lørdage.

Kom i gang nu