0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Historisk vandretur: På Dybbøl Banke kommer du ikke uden om historien

Den danske hær led nederlag ved Dybbøl i 1864, og her blev Genforeningen fejret med glæde og vemod i 1920. Intet sted i Danmark er historien mere nærværende.

FOR ABONNENTER

Sådanne mennesker burde gå en tur ved Dybbøl og blive kureret for deres lidelse.

Intet sted i Danmark er historien mere påtrængende end i landskabet mellem den gamle mølle på toppen af bakken og skråningerne ned til Vemmingbund. Her betalte den danske hær prisen for storpolitiske forviklinger under prøjsernes flere uger lange bombardement og den efterfølgende storm 18. april 1864.

Men Dybbøl er også symbol på den glade genforening i 1920. Folkefesten ved Dybbøl var den største begivenhed på Christian X’s sommerrejse i Sønderjylland i forbindelse med indlemmelsen af Nordslesvig. Tusinder af deltagere fejrede, at de dansksindedes mørke dage under det tyske åg var ovre, men samtidig begræd de, at det nærliggende Flensborg ikke var omfattet af Genforeningen.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden