0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons

Planeten set fra det ydre rum. Nærmere bestemt på en afstand af 29.000 kilometer. Fotografiet er det første, som viser hele Jorden oplyst, og er taget af mandskabet på Apollo 17-missionen i 1972, sidste gang mennesker gik på månen.

Det her er den smukkeste skulptur. Måske kun overgået af Jorden selv

Hvordan har vi mennesker skabt billeder af vores planet? Engang var den flad som en småkage. I dag ved vi, den er rund. Det kan vi se udefra. Jo flere mennesker vi er, som skal deles om denne livets romkugle, der svæver rundt i universet, jo tættere på kommer billederne af den, helt ned i lommen, skriver Mathias Kryger i dette andet essay i serien ’8 milliarder’ i anledning af, at vi på Jorden snart runder otte milliarder mennesker.

FOR ABONNENTER

Agpalilik hedder meteoritten, som faldt fra himlen og ramte en ø i Nordvestgrønland og siden blev ’fundet’ i 1963 af den danske forsker Vagn Fabritius Buchwald. Derefter blev den bugseret på stålslæde ved hånd- og motorkraft til Danmark, hvor den altså stadig står – på sin slæde – og er en 20 tons tung påmindelse i jern om, at man vel hvert øjeblik, det skal være, kan blive ramt af noget tungt, som styrter mod jorden. Splat.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til vores digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

KAMPAGNETILBUD - SPAR 50 %
Få avisen fredag-søndag for kun 244 kr./md. i 6 måneder

Annonce