0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Jessica Rinaldi/Ritzau Scanpix
Foto: Jessica Rinaldi/Ritzau Scanpix

Medie- og forretningsmanden Rupert Murdoch er både beundret og hadet for sine omfattende forretninger. Han har sat afgørende præg på nogle af de store begivenheder i verden de seneste 30-40 år.

Anerkendt journalist: Donald Trump og Rupert Murdoch talte sammen næsten hver dag

Medieejeren Rupert Murdoch bliver beskyldt for at have afgjort australske og britiske valg. Den britiske journalist bag afsløringen af den største medieskandale i Storbritannien nogensinde, Nick Davies, kalder ham den mest magtfulde mand i landet. Rupert Murdoch har også haft stor betydning for Brexit og Donald Trump som præsident. Nu bliver der rejst krav om en undersøgelseskommission mod den snart 90-årige leder af News Corp og hans massive indflydelse i hjemlandet, Australien.

FOR ABONNENTER

Kevin Rudd, der var premierminister fra 2007 til 2010 og igen en kort periode i 2013, kalder Murdoch »en arrogant kræftknude på demokratiet«. Han ønsker, at det australske parlament skal gribe ind over for Murdochs mediemonopol i landet.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Artiklen er låst – Sådan kommer du videre:
Du er her
Vil du have adgang?