0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

Nikolaj Szeps-Znaider har stået på alle de store scener gennem mere end 30 år som både soloviolinist, kammermusiker, opera- og symfonisk dirigent.

Dansk stjernemusiker har helt uventet tilbragt et par måneder i København

Den danske stjerneviolinist og dirigent Nikolaj Szeps-Znaider tog fat i DR og nogle kolleger for at lave sine helt egne Torsdagskoncerter. Har karantænetiden i Danmark været med til at give den verdensbetvingende nomade en ny ro? I hvert fald har han erfaret, at fire børn og søvnløse nætter intet trækker fra hans musikerskab. Og at man er blevet sig selv den dag, man tør vise sårbarhed.

FOR ABONNENTER

Til september er det meningen, at Nikolaj Szeps-Znaider skal dirigere Mozarts ’Tryllefløjten’ på Det Kgl. Teater. Det er første gang, vi hører ham dirigere herhjemme, selv om han har en stor karriere ved Semperoperaen i Dresden, selv om han er et stort dirigentnavn i Sankt Petersborg, og selv om han næsten ikke kan vente med at komme af sted og tiltræde sit nye job som chef for symfoniorkestret i Lyon.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden

Artiklen er låst – Sådan kommer du videre:
Du er her
Vil du have adgang?
NEJ
JA
Vil du tillade dataindsamling?
NEJ
JA
Køb abonnement

Som abonnent kan du tilpasse hvilken data, der indsamles.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.