0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Opskrifter: Inviter dine venner til forårsmiddag

Det er svært ikke at være lykkeligere i maj end resten af året, når der er rabarber, ramsløg og asparges overalt. Madredaktør Mette Mølbak har købt ind og omdannet det til en middag til dig og dine venner.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Chris Tonnesen
Foto: Chris Tonnesen

Madredaktør Mette Mølbaks forårsmenu kræver ikke andet end basale køkkenfærdigheder – og det rette udstyr. Her får rabarbertærtens marengs en tur med brænderen.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Den morgen, fotografen skulle komme og tage billeder til disse opskrifter, løb jeg rundt. Jeg var stresset, skældte ud på min familie, fordi det rodede i huset, køkkenet sejled,e og jeg havde ærligt talt præstationsangst over at skulle lave mad.

Hvilket er dumt. For mad skal ikke være et pres. Ikke en konkurrence. Ikke et uoverstigeligt bjerg. Men i vores tidsalder, hvor vi viser vores mad mere frem digitalt end socialt, kommer der nemt et pres. Og så tør vi ikke invitere på mad af frygt for at fejle. Eller vi ringer efter en af byens luksusudbydere af færdigmad og glemmer den kærlighedserklæring, der ligger i at lave mad til andre, hvor man skal læne sig tilbage og tage imod.

Jeg vil gerne lave om på det. Jeg synes, vi skal åbne vores hjem og vores køkkener for hinanden med god, nem og smagfuld mad, der lige er niveauet over de sædvanlige hverdagstravere. Derfor har jeg udviklet en menu, som jeg synes er relativt nem, hvis du har nogenlunde basale køkkenfærdigheder, og du kan nemt skyde et par genveje. Du behøver ikke at pochere æg til forretten, men kan koge dem smilende, og i stedet for ramsløgsmayo kan du brune smør til aspargesene. Det vigtigste er, at du gør det, du har energi til.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce