0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Chris Opander Tonnesen
Foto: Chris Opander Tonnesen

Brug god kakao til glasuren og giv den gas med fest og farver på toppen. Her er brugt frysetørrede hindbær, kakaonibs og tørret blå kornblomst.

Marie Holms søde og sexede fastelavnsboller: Nyd dem nu, for sæsonen er kort

Krummen er blød og fyldet vaniljeparfumeret creme; glasuren får farve og finesse af fin kakao. Farmors fastelavnsboller uden mage ifølge Marie Holm.

FOR ABONNENTER

I tætte favntag med kakao, kardemomme og det vidunderlige smør, der minder os om, at alle smagsindtrykkene fra varmere himmelstrøg modtages klarest i hjemlighedens genkendelighed. Kærnet fløde og salte mineraler – i det indre smagsbibliotek står smørret kategoriseret under B for ’barndom’, ’baby’ og ’brystmælk’, og ord som ’smørtyve’, ’tandsmør’ og ’smørland’ står også der på hylderne. Og under dem en myriade af grønne danske marker, græssende køer og bedstemødre, der dufter af frisk mælk og nybagt brød.

Sådan er sæsonens første fastelavnsbolle. Et under at skue med fest og knas og krymmel ovenpå og med minder om hundredvis af fastelavnsboller og farmødre indeni. Hvert år, når vi rammer februar og fasten, sker det magiske igen; det kollektive kageritual gentages. Vi bager fastelavnsboller, som havde vi aldrig gjort andet, vi besøger byens bagere og fastelavnsbollefalbydende kaffebarer og konditorier og diskuterer det vigtige emne på sociale medier, i aviser, i busser og i kantiner: Hvor fås den bedste fastelavnsbolle?

Vi plager vores mor eller vores elskede om at bage, til vi kommer hjem, vi cykler omveje for at ramme den bager, hvis bolle vi bare smage.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden