0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Chris Opander Tonnesen
Foto: Chris Opander Tonnesen

Éclair betyder 'lyn', og da der jo ikke er noget zigzagget eller lynagtigt ved dem, er teorien, at det skyldes, man spiser dem lynhurtigt. Jeg gør i hvert fald. Og da en éclair ikke er ret stor, kan du sandsynligvis godt spise to-tre stykker.

Uuhhmm, éclairs: Cremen skal kunne slubres med uartigt høje lyde

Det handler om den skinnende, puffede franske éclair og dens cremede fyld. Den perfekte opskrift får du her, når Marie Holm kæmper videre ved den søde front.

FOR ABONNENTER

Éclairs er – som så mange andre kager i Frankrig – noget, man typisk køber hos sin lokale konditor; der er ikke den store tradition for hjemmebag, medmindre det er skærekagegenren, eller som det så fint hedder gateaux voyages, kager, man kan rejse med.

Og alle franske pâtisserier har i hvert fald to versioner: au chocolat og au café – eclairs med henholdsvis chokolade og kaffe.

Men eftersom vi danske éclairentusiaster ikke lige kan smutte om hjørnet til et vidunderligt éclairbugnende fransk pâtisserie, må vi lære at bage de fine franske kager selv, og så er det godt, at jeg har en veninde, der er specialist. Hende skal jeg præsentere jer for senere.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden