0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Chris Opander Tonnesen
Foto: Chris Opander Tonnesen

Marie Holms køkken: Her er æbletærten, der skal glinse af sød, klistret karamel

Det var Smukke Laurent, der bagte Marie Holms første tarte tatin, den franske æbletærte fuld af karamelliserede æbler og smørdej. Nu kan du også lære at bage den karameldampende nydelse, når Marie Holm for femte gang kæmper ved den søde front.

FOR ABONNENTER

Nu ser du måske en støvet sydfransk by for dit indre øje, med alt hvad der dertil hører af cypresser, rosmarindufte, petanquebaner og ældre mænd med stråhatte og uendelig god tid. Men scenen er en anden. Vi befinder os i en sydfynsk havneby i 1997.

Patrice kom godt nok fra Nantes tæt på Frankrigs vestkyst, men var endt på torvet i Faaborg; og som det er set så ofte før, var en ung blond pige involveret i dette sceneskift. Grænseløs kærlighed har som bekendt gjort en himmel for dansk gastronomi ...

I cafeen serverede vi salade chèvre chaud, snegle og syltede abrikoser med pistacieis. Enkle sager, som kunne tilberedes ude i minikøkkenet. Fra baren skænkede vi pastis og Loire-vine. Og mængder af cappuccino med knæhøjt mælkeskum. Stamkunderne sad i baren og fik sig en sludder med Patrice, der bragte et pust af en anden verden med sig. På disken lå Libération side om side med Ugeavisen.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden