0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
#ParadisePapers

Forstå #ParadisePapers

Politiken har sammen med 95 andre medier gransket 13,4 millioner dokumenter, der viser, hvordan verdens rigeste personer og mest magtfulde virksomheder laver krumspring for at slippe for skat.

Her er de vigtigste historier fra lækagen:

Nike

Hvor ligger Nike's hemmelige pengetank?

Når man køber varer fra Nike i Danmark, ryger størstedelen af overskuddet i skattely. Vi har købt et par Nike Free Run og forsøgt at følge pengene fra butikken i Høje Taastrup til deres slutdestination. Undervejs kommer vi både forbi Holland og Bermuda, men laver en stor bue omkring skat.

→ Læs mere her

Wilbur Ross

Hvad laver Trumps handelsminister på Caymanøerne?

Trumps handelsminister Willbur Ross er milliardær. Nu udvider han sin formue ved at handle med den russiske præsidents familie og hans politiske allierede. Millionforretningen med Putins nærmeste foregår via et firma, der ligger på Caymanøerne.

→ Læs mere her

#PARADISEPAPERS

Derfor er lækagen vigtig

Vi skal alle betale skat af vores surt tjente penge. Alle, pånær verdens største virksomheder og rigeste mennesker.

De har i hemmelighed udviklet komplicerede metoder til at betale mindst muligt til fællesskabet uden at blive straffet for det.

EU har tidligere blæst til kamp mod nulskattelande, men de nye regler har foreløbig ikke haft den ønskede effekt.

Ifølge forskere fra Københavns Universitet går Danmark hvert år glip af 5 milliarder kroner i selskabsskat fra multinationale selskaber.

facebook

Facebook sælger dine data, men slipper for skat

Facebook havde sidste år en omsætning på mindst 717 millioner kroner på at sælge danske brugeres data til annoncører. De har betalt lige præcis 0 kroner i skat i Danmark af deres indtægt. Til gengæld er deres hemmelige pengetank vokset med 50 milliarder kroner siden nytår. Hvordan kan det lade sig gøre?

→ Læs mere her

Apple

Hvad laver Apple på Jersey?

Apple er en af verdens allerrigeste virksomheder. Koncernen har parkeret 1,6 billioner af deres formue uden for USA. 1.600.000.000.000 kroner, som de har betalt meget lidt skat af.

→ Læs mere her

#PARADISEPAPERS

Sådan har vi gjort

PENSIONSKASSER

Vores pensioner yngler på skattefri øer

Hvis du har en pensionsopsparing, er der stor sandsynlighed for, at du selv har penge i skattely. 16 ud af 17 pensionskasser har nemlig penge i lande, hvor virksomheder ikke betaler skat.

→ Læs mere her

Se de øvrige historier på politiken.dk/paradisepapers

Annonce