0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Tina Krongaard
Foto: Tina Krongaard

Efter at have kæmpet sig op til toppen af kraterkanten har man udsigt til søen, som er skabt ved, at saltvand er løbet ind i det 7-10 kilometer brede krater. Dernede ligger M/S Midnatsol, som vi er kommet hertil med.

Bedragets ø er fuld af hemmeligheder

Deception Island, som er en af Sydshetlandsøerne, er i virkeligheden et vulkankrater. Vulkanen er en af kun to aktive vulkaner i Antarktis. Politiken gik i land.

FOR ABONNENTER

Deception Island fik sit navn, da de to britiske sømænd William Smith og Edward Bransfield opdagede den i 1820. De troede først, at de havde fundet endnu en ø i øgruppen Sydshetlandsøerne, men da de fik kæmpet sig op til toppen af den bjergkæde, der omkranser øen, forbløffede det dem, at de kiggede ned i et stort vandfyldt vulkankrater, og de døbte øen Deception Island – bedragets ø.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

    Alt om Corona­virus

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Artiklen er låst – Sådan kommer du videre:
Du er her
Vil du have adgang?
NEJ
JA
Vil du tillade dataindsamling?
NEJ
JA
Køb abonnement

Som abonnent kan du tilpasse hvilken data, der indsamles.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.