0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

I de svenske fjelde smelter eldreven adrenalin og påtvungen stilhed sammen til den perfekte sommeridyl

På Idre Fjäll eksploderer den storslåede vildmark lige op i ansigtet på dig, fra det sekund du træder ud af hytten og ned i vandreskoene, op på cyklen eller afsted i kanoen. Fjeldferie på det sommeråbne skiresort er aktiv tur på steroider. Og du skal holde kæft, når du er på bæversafari.

FOR ABONNENTER

Rødt hus, betonbyggeri, rødt hus, rødt hus, betonbyggeri, rødt hus, rødt hus, rødt hus, betonbyggeri, rødt hus, rødt hus, rødt hus, rødt hus, Volvo, rødt hus, skovsø, rødt hus, fjeld, rødt hus, rensdyr, rødt hus, rensdyr, skovsø, fjeld, rødt hus. Og sådan fortsætter det.

En stille graduering, hvor vildnisset lige så langsomt sniger sig ind på én, og byen forsvinder, som man sidder og kigger ud ad bilruden og funderer over, om der mon findes lige så mange sænkede Volvo 850’ere i Sverige som mennesker. Men ligesom de æggegule betonkomplekser erstattes af fjelde i bilens bagrude, forsvinder tanker om Sveriges bilhistorie også i glemslen til fordel for flokke af rensdyr, der ikke kunne være mere ligeglade med, om de bremser trafikken, endeløse fyrreskove og irgrønne tilmossede klippetoppe til alle sider.

Få flere sider for kun 1 kr.

Hos Politiken giver vi plads til flere perspektiver, så du kan blive klogere på, hvad andre mener.

Prøv 30 dage for 1 kr.