0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Leah Millis/Ritzau Scanpix
Foto: Leah Millis/Ritzau Scanpix

En stor gruppe Trump-tilhængere kæmper mod betjente for at komme ind i kongresbygningen 6. januar. 2021.

Trumps kupforsøg slog fejl. I 2024 vil han være bedre forberedt

Donald Trumps forsøg på at omgøre valgresultatet blev afvist af republikanske valgansvarlige i svingstaterne. Nu prøver han at få dem skiftet ud med trofaste støtter inden præsidentvalget i 2024.

FOR ABONNENTER

Det var dagen, hvor maskerne faldt. Hvor populismen, der over hele den vestlige verden har mobiliseret borgere til et opgør mod de gamle institutioner og autoriteter, viste sit udemokratiske ansigt. Donald Trump kunne ikke længere reduceres til en folkelig systemkritiker. Han nægtede åbenlyst at anerkende det demokratiske valg og prøvede at kuppe sig til magten. Tusindvis af radikaliserede amerikanere – opildnet af præsidenten og hans udokumenterede påstande om at være blevet frastjålet valget – brød igennem politiets barrikader, smadrede dørene og kravlede ind gennem knuste ruder for at indtage den ikoniske parlamentsbygning på Capitol Hill. Med en isnende selvretfærdighed filmede mange af dem sig selv og hinanden, mens de overfaldt betjente og jagede de sagesløse politikere for at forhindre den formelle godkendelse af demokraten Joe Biden som USA’s 46. præsident.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere

Mere fra os

Annonce