0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Andreas Merrald
Foto: Andreas Merrald

Karl-Johan Sørensen og Sebastian Aristotelis sidder i det, der skal være deres stue, arbejdsværelse og træningsrum, når de skal bo i total isolation i det nordlige Grønland i 91 dage. Lige nu er månebasen endnu blot en model i fuld størrelse bygget i plastik, træ, pap og gaffatape, så holdet bag projektet kan indrette rummene. Snart begynder arbejdet med at bygge den rigtige base, der skal kunne modstå temperaturer ned til -45 grader.

Danske rumarkitekter tester rumbase og sig selv på ekstrem mission i Grønland

Karl-Johan Sørensen og Sebastian Aristotelis vil bo i deres egen månebase på en tre måneder lang ekspedition i det nordlige Grønland. Forskere, rumindustrien og hundredvis af fans følger med verden over i det, arkitekterne selv beskriver som en livsfarlig mission, der formentlig bliver superkedelig.

FOR ABONNENTER

De to danske rumarkitekter Karl-Johan Sørensen og Sebastian Aristotelis jublede højere end de fleste, da raketten slap affyringsrampen og ubesværet skød op gennem atmosfæren. De og deres tegnestue, Saga Space Architects, har længe forberedt sig på den tid, som de mener kommer nu. Nemlig tiden, hvor astronauter skal begynde at dele rummet med almindelige civilister, der tager på udflugt i universet — eller måske ligefrem flytter til andre planeter.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

For abonnenter

Annonce