0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Viden

Annonce

 • Martin Lehmann

  Technu

  Hør podcast: Techgiganter sætter sig på demokratiet
  Hør podcast: Techgiganter sætter sig på demokratiet

  Henter…

  I 2018 kom det frem, at det politiske konsulentfirma Cambridge Analytica havde fået adgang til millioner af brugeres oplysninger og brugt dem til politiske reklamer. Det førte til et opgør mod Facebook, som endte med at foregå... på Facebook. Facebook har sat sig på den demokratiske samtale, og med midler som fake news tjener de penge. For fake news tiltrækker vores opmærksomhed, den mest værdifulde ressource. Men hvad sker der med samfundet og dets demokratiske rammer, hvis der ikke kommer kontrol over situationen? Taber staten en kæmpe magtkamp mod de internationale techgiganter? 

 • Nanna Navntoft

  Technu

  Hør podcast: Mød Danmarks tech-ambassadør Casper Klynge
  Hør podcast: Mød Danmarks tech-ambassadør Casper Klynge

  Henter…

  For to år siden fik Danmark en såkaldt tech-ambassadør. Hans navn er Casper Klynge, og han blev sendt til Silicon Valley i Californien som ikke bare Danmarks, men verdens første tech-ambassadør. Men hvad skal vi med en tech-ambassadør? Tror Danmark ikke længere på, at stater alene kan kontrollere de store tech-giganter som Facebook, Google og Apple? Og kan én mand virkelig gøre en forskel?

 • Jacob Ehrbahn

  Technu

  Hør podcast: Når spejlet overvåger dit helbred
  Hør podcast: Når spejlet overvåger dit helbred

  Henter…

  Overvågning, algoritmer og kunstig intelligens er mere end nogensinde en del af vores hverdag. Spejle på personaletoilettet kan aflæse, hvordan du har det. Og køber du smøger og alkohol med dit Dankort, er der risiko for at efterlade sig digitale spor.

  Men hvor er vi på vej hen? Nærmer vi os et samfund, hvor du risikerer, at data om dig og din hverdag sladrer til de forkerte?