Kristian Madsen

Trump skruer en almindelig følelse op for fuld styrke og venter på, at venstrefløjen går amok

Donald Trump har fået åbnet en af den slags værdikampe, som hans vælgere elsker ham for.

Kristian Madsen
FOR ABONNENTER

Donald Trump har igen vist, hvorfor han blev USA’s præsident: Ingen er bedre til at operere i krydsfeltet mellem følelserne i det amerikanske folkehav, populærkultur og medier.

Lige så famlende og usikker præsidenten kan virke, når det gælder de store politiske spørgsmål om Nordkorea og sundhedsreform, lige så sikker er hans næse, når det gælder værdipolitik. I sidste uge satte Trump ild til en ny værdikamp, da han langede ud efter professionelle football-spillere, der protesterer mod racisme ved at knæle under nationalsangen.

»Ville det ikke være fedt at se en af klubejerne i NFL sige, når en spiller ikke respekterer vores flag: ’Få det svin ud af banen lige nu, han er fyret’«, sagde Donald Trump til et vælgermøde i Alabama, og fulgte op på Twitter:

»Hvis en spiller vil tjene millioner af dollars i NFL eller andre ligaer, burde det ikke være tilladt for ham eller hende at udvise disrespekt for vores fantastiske amerikanske flag (eller land)«, skrev præsidenten blandt andet.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce