Genbrug. I denne ressourcebevidste pakkeleg må man ikke købe nye gaver. Man skal medbringe en ting man ikke længere har brug for.
Foto: Sara Galbiati

Genbrug. I denne ressourcebevidste pakkeleg må man ikke købe nye gaver. Man skal medbringe en ting man ikke længere har brug for.

Jul

Klar til at lege: Prøv denne pakkeleg med fejlkøb og benhård argumentation

Fornuft og sjov følges ad i ny pakkeleg, hvor der skal argumenteres for gaverne

Jul
FOR ABONNENTER

Ressourcebevidst pakkeleg er en justeret udgave af den traditionelle pakkeleg med terningekast. Iværksætter og levnedsmiddelkandidat Therese Brøndsted undfangede ideen for nogle år siden som en reaktion på en venindes forslag om, at de spillede om små gaver, når flokken mødtes til julehygge.

»Jeg syntes, det er dødssygt, for så skal man købe noget skrammel, man ikke aner, om nogen kan få glæde af. Og man kommer nemt selv hjem med noget, man aldrig får brugt. Det motiverer mig ikke. Og det er ressourcespild«, forklarer hun. Den nyudviklede version af pakkelegen kørte så godt, at Therese Brøndsted sidste år præsenterede den til en julefrokost hos Future Navigator, et firma af fremtidsforskere og konsulenter i innovation. Også her var konceptet en succes. De 16 deltagere havde medbragt to-tre pakker hver, så der var cirka 40 pakker i spil. Kun tre-fire stykker blev ikke valgt af nogen.

»Pakkelegen giver mere mening end det meste af decembers gaveræs. Det er enormt sjovt med alle de historier, man hører fra venners, kollegers eller familiemedlemmers liv. Derfor vil jeg gerne sprede ideen og har blandt andet lavet en facebookgruppe«, siger Therese Brøndsted. Hun tilføjer, at legen også kan bruges efter nytår, hvor deltagerne kan videregive julegaver, de ikke kunne bruge, og som ikke kunne byttes.

»Der er alligevel for få fester i januar«, argumenterer hun. Medejer af Future Navigator Liselotte Lyngsø ser gavelegen som en modtrend, en reaktion på den vestlige verdens produktbulimi.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce