Jul minder Özlem Cekic om ramadan, hvor man mødes på kryds og tværs og taler sammen. Og hvor der er mad, er der fred, som hun siger.
Foto: Andreas

Jul minder Özlem Cekic om ramadan, hvor man mødes på kryds og tværs og taler sammen. Og hvor der er mad, er der fred, som hun siger.

Jul

Özlem Cekic: Jeg vil så gerne vise børn, at vores højtider handler om fællesskab

Julen bør være en tid, hvor man åbner op og bygger bro mellem forskellige kulturer og befolkningsgrupper, mener samfundsdebattør Özlem Sara Cekic, der først for få år siden blev inviteret indenfor.

Jul
FOR ABONNENTER

Juleaftenerne som barn gik ud på at gå en tur rundt om lejlighedsblokken og hoppe op for at kunne nå op til vinduerne, se ind i stuerne og finde ud af, hvad folk egentlig lavede 24. december. Som voksen tog hun som sygeplejerske alle vagterne på hospitalerne eller arbejdede frivilligt med udsatte grupper.

Først for et par år siden åbnede julen sig langsomt op for den kurdiskfødte tidligere politiker – og når folk med rynket pande spørger, hvorfor i alverden hun ikke har fejret jul før, svarer hun prompte:

»Muslimerne har været her i 40 år, så hvorfor holder du ikke ramadanmiddag? Julen har ikke været del af min tradition og kultur, men jeg har altid været enormt nysgerrig omkring den. Det er bare svært at fejre noget, når man ikke ved, hvordan det foregår«.

Når december nærmede sig, sagde hun højlydt i sin omgangskreds, at hun virkelig gerne ville være med til jul.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce