Jul

Har du styr på årets legetøjshits? Her er seks bud på gaver til de mindre størrelser

Programmering og pirring af samlergenet er blot to af de større trends inden for årets legetøj. Politiken guider til årets legetøjstendenser, der spænder fra intelligente robotter og legende børnespil til duftende samlefigurskager.

Jul
FOR ABONNENTER

Indkøb af legetøj er en særlig svær forældredisciplin, der kun kan optrænes via hård praktisk træning. Fordi som forældre er man oftest overladt til både reklamernes vold og ungernes plagemagt, og det er tit reglen snarere end undtagelsen, at ungerne ønsker sig det legetøj, der ser dyrest og mest døgnflueagtigt ud. Legetøj er et konstant omskifteligt fænomen, hvor sidste års kæmpehit let kan blive næste års kassetilbud. Klassikere som Lego, dukker og bamser sælger stadig, men i år er programmering, interaktive dyr, spil, samledukker, huslige sysler og særligt legetøj skabt til YouTube blandt de klareste tendenser på årets danske legetøjsmarked.

»De helt store hits til børn i år bliver prinsessedukker og huslige legeting såsom symaskiner og neglelaksæt samt børnebrætspil«, forudser Marianne Lyngby Pedersen, adm. direktør i Index Retail, der er kædekontor for butikkerne Bog & Idé, BOGHandleren og Legekæden.

Hun tror meget på den bløde nuttede interaktive ’Lucy’-hund, droner, fjernstyrede biler og Nerf-skumskudspistolerne. En større trend er dog børnebrætspil, hvor Index Retail oplever en stigning på omkring 25 procent for tredje år i træk:

»Børnebrætspillene hitter, fordi vi gerne vil give noget med mening i«, vurderer Marianne Lyngby Pedersen. »Det er en kombination af, at de voksne spiller mere, og så vil de gerne give børnene en gave, der er andet end at kigge ned i en skærm. Med spillene får familien en god måde at være sammen og dele opmærksomhed på, hvilket jeg tror kan være sjældent i en moderne families hverdag«.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce