(Arkivfoto)
Foto: Martin Lehmann

(Arkivfoto)

Sundhed

Endnu en overlæge går i protest over Sundhedsplatformen

Mark Ainsworth har været ansat på Herlev Hospital i 14 år. Han garanterer, at hans næste lægejob bliver et sted uden en sundhedsplatform.

Sundhed
FOR ABONNENTER

Danmarkshistoriens dyreste it-satsning på sundhedsområdet skulle egentlig effektivisere arbejdsgangene, mindske fejl og forbedre patientsikkerheden på sjællandske hospitaler. Men kritikken har bredt sig som ringe i vandet, siden Sundhedsplatformen blev implementeret på de første hospitaler i Region Hovedstaden i 2016, og det omstridte it-system har også fået flere medarbejdere til at forlade deres job.

I dag har regionen mistet endnu en. Ledende overlæge på Herlev Hospital, Mark Ainsworth, har fået nok.

»Jeg har ikke lyst til at arbejde et sted, hvor jeg skal vælge mellem at presse mit personale eller acceptere, at patienterne kommer i klemme, fordi vi arbejder med et dårligt og ineffektivt system. Det er utilfredsstillende, at man ikke kan levere den kvalitet, man gerne vil«, siger 56-årige Mark Ainsworth, der er leder for omkring 400 medarbejdere på Herlevs Hospitals Gastroenhed, som behandler patienter med tarmsygdomme.

Mark Ainsworth forklarer, at han efter Sundhedsplatformens implementering har været nødsaget til at give lægerne på afdelingen ekstra tid i ambulatoriet, for at de kan tilse patienterne ordentligt. »Det betyder så desværre bare, at den enkelte læge ser færre patienter om dagen end tidligere. Når det sker, falder produktiviteten, og det vil medføre endnu et krav om besparelser, som vil gå ud over personalet og patienterne. Den sparerunde vil jeg ikke være med i«, siger han.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce